2015. már 23.

Néhány hasznos tanács bútorvásárlás előtt

írta: BútorKovács
Néhány hasznos tanács bútorvásárlás előtt

Manapság nagyon sok gyártó és annál is több lakberendezési áruház kínálatából válogathatunk, ha szeretnénk egy fa vagy éppen bútorlapból készült szekrényt, asztalt éppenséggel egy ágyat vásárolni.

Ezzel nincs is semmi gond, hiszen minél nagyobb a választék, annál nagyobb az árverseny, ami sajnos legtöbbször a minőség rovására is megy. Persze itt vannak azért kivételek, hiszen a nagyobb multik, mint például az Ikea és a Kika nem feltétlen engedheti meg magának, hogy gagyit áruljon.

Viszont azért az ő kínálatukba is találhatunk néhány igen gyenge minőségű terméket, amely alatt a szerkezet stabilitását értem. Sajnos ezek leginkább a lapra-szerelhetőségnek köszönhetően alakulnak ki, mivel az ilyen jellegű bútoroknak ez a veleszületett hibája, hiszen túlságosan bonyolult technikai megoldásokat nem alkalmazhatnak. Persze ennek az az oka, hogy otthoni körülmények között egy kalapács és két csavarhúzó segítségével nem tudjuk majd összeszerelni. Továbbá egy komplett szerszámos táskát sem csomagolnak, majd hozzá, ha ez esetleg változna. :)

A félre értések elkerülése végett itt most nem a lapraszerelt bútorok ellen indítok háborút, hiszen én, mint asztalos is számos bútort vásároltam már az Ikeában, illetve a Kikában is jártam már néhányszor.

Számos kiváló minőségű termék kapható, melyeknek tökéletes a minősége, illetve a látvány és a szerkezeti megoldás is első osztályú. Továbbá egy asztalos cég, ilyen jó áron el sem tudná készíteni.

Ilyen egyszerű és tökéletes megoldást nyújtanak az Ikea konyhák, melyekből már néhányat fel is szereltünk. Első osztályú felületek, stabil szerkezeti megoldások, tartós jó minőségű anyagok.

Beszélhetünk még jónéhány ilyen kiváló tulajdonságokkal bíró bútordarabról, de azt a következő bejegyzésben olvashatjátok, hiszen minden ilyen termék bemutatása igencsak hosszú bejegyzést jelentene.

Folytatjuk az "Ikeás" szekrényekkel és az ágyakkal, melyekről véleményt próbálok alkotni, amikkel kapcsolatban csakis a jó szándék vezérel. Persze nem az én tisztem minősíteni egy a nagy multik terméket, de pár hasznos észrevételt és tanácsot talán elfogadtok.

Üdvözlettel a BútorKovács!

Szólj hozzá

konyhabútor bútor vásárlás bútor készítés Kika Ikea konyhák lapra szerelt bútor